Gemeenteraad: politiseren en toerusten - Veenendaal

4 juni 2019

Raadsleden behartigen de inwoners vanuit een politieke achtergrond, maar moeten aan het einde van de dag in de gemeenteraad ook besluiten nemen. Sinds 2002 leren raadsleden dat ze drie rollen hebben: kaders stellen, het volk vertegenwoordigen en controleren. Twee kernfuncties van het raadslid zijn daarmee onderbelicht geraakt: een raadslid is altijd volksvertegenwoordiger en ook altijd politicus!

In deze sessie praten we over de vraag hoe raadsleden hun politieke rol kunnen versterken en over welke kennis, competenties en houding een goed raadslid moet beschikken in het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. Hierover spreekt onder andere Martin Schulz van de Nederlandse School voor het Openbaar Bestuur, medeauteur van ‘Gemeenteraden positioneren - Van professionaliseren naar politiseren’.

VNG Jaarcongres

Tijdens het VNG Jaarcongres is er een deelsessie speciaal voor raadsleden. Deze wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Het is alleen mogelijk om hierbij aanwezig te zijn als u deelnemer bent aan het VNG Jaarcongres. U kunt zich hier inschrijven voor het congres.

  • Wanneer: dinsdag 4 juni, 13.30-17.00 uur
  • Waar: Gemeentehuis Veenendaal
  • Wie: deelnemers VNG Jaarcongres

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.