Het fulltime raadslidmaatschap - Online

26 juni 2020

Over de wenselijkheid van een fulltime raadslidmaatschap in de grote gemeenten wil de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden graag het gesprek voeren, in het bijzonder met de raadsleden uit de gemeenten met meer dan honderdduizend inwoners. In het gesprek over het fulltime raadslidmaatschap komen principiële en praktische vragen aan de orde als:

  • Waarom is een fulltime raadslidmaatschap wenselijk in grote gemeenten;
  • Wat is het nadeel van lekenbestuur voor het raadswerk in grote gemeenten;
  • Wat zijn de praktische gevolgen van het pleiten voor een fulltime raadslidmaatschap in grote gemeenten voor bijvoorbeeld de vergoeding, ondersteuning of het aantal raadsleden.

Raadsleden uit grote gemeenten worden daarom uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek over het fulltimeraadslidmaatschap. Als expert zal Michael Mekel van de Raad voor het openbaar bestuur een inleiding verzorgen over de pro’s en contra’s van een fulltimeraadslidmaatschap. Hij is de ambtelijk auteur van het Rob-rapport Voor de publieke zaak. In dit rapport laat de Raad voor het openbaar bestuur een overzicht zien van de dilemma’s om het raadswerk als lekenbestuur of als fulltime raadslid uit te voeren.

Aanmelden

Het gesprek over de wenselijkheid van het fulltime raadslidmaatschap vindt plaats op vrijdag 26 juni van 10.30 uur tot uiterlijk 12.00 uur. Het gesprek wordt gehouden als een online-bijeenkomst. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.