Klaar voor vier jaar! - Noordwijk

3 december 2018

In Noordwijk vinden in november gemeenteraadsverkiezingen plaats ten gevolge van de samenvoeging van Noordwijk en Noordwijkerhout. Om een goede start te maken als raadslid is het belanrgijk dat u goed voorbereid van start gaat. Alle (kandidaat-)raadsleden deze gemeenten zijn daarom van harte welkom bij de bijeenkomsten waarin alles aan bod komt dat u als raadslid nodig hebt om uw werk goed uit te voeren. Met lezingen, workshops en inspiratiesessies bieden wij u dé gelegenheid om goed te beginnen, een goede nieuwe start te maken én om velen van uw toekomstige collega’s te ontmoeten.

Praktische informatie

  • Waar: Gemeentehuis Noordwijk, Voorstraat 42
  • Wanneer: maandag 3 december, 19.30-23.00 uur
  • Voor wie: raadsleden en kandidaat-raadsleden uit Noordwijk en Noordwijkerhout

Programma

19.15 – 19.45 Inloop met koffie/thee

19.45 – 20.15 Opening

20.15 – 22.25 Workshops

Workshop 1: Social media voor raadsleden

Hoe ga je als raadslid om met social media? Welk medium is het beste geschikt voor raadsleden? Door Laurens Voorst.

Workshop 2: Betekenis geven aan het raadslidmaatschap

De relatie tussen raadsleden en burgers, over verwachtingen, over rollen en kansen. Dit komt naar voren door middel van thema’s als raadsspreekuur, duurzame dialogen en samenwerken in de regio in deze workshop door  Han van Leeuwen, oud-burgemeester van Beverwijk.

Workshop 3: Sociaal Domein

Hoe zit het sociaal domein in elkaar en hoe krijg je als raad hier grip op? Tips en tricks van Philip van Veller, raadslid in Leidschendam-Voorburg.

Workshop 4: Positie bepalen: hoe ga je als raadslid om met je democratische spilfunctie?

Door zijn gekozen rol staat het raadslid in het hart van de lokale democratie. En dat schept verwachtingen. Want óf de burger méér betrokken moet worden in de gemeentepolitiek is neit meer de vraag, maar wel hóe. Handvatten van Gerard Drosterij.

22.25 – 23.00 Afsluiting en drankje

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.