Omgevingswet en participatie (Gouda)

31 mei 2024

Omgevingswet en participatie. Groot denken, lokaal doen! 

De invoering van de omgevingswet is een enorme operatie, en raakt alles waar inwoners van uw gemeente wonen, werken, en recreëren. Wat doet de Omgevingswet precies in uw gemeente, en wat kunt u er mee als raadslid? En hoe kan burgerparticipatie helpen om van de Omgevingswet een lokaal succes te maken? 

Burgerparticipatie lukt alleen als de gemeente ánders leert denken en werken. Kom uit de groef! Laat u zich inspireren door Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel. Hij vertelt over het belang van burgerparticipatie aan de hand sprekende cijfers, heldere praktijkervaringen en werkbare inzichten. Coline Norde, advocaat Bestuursrecht, vertelt u alles  wat u moet weten over participatie in de nieuwe Omgevingswet. Daarnaast deelt Guido Enthoven (directeur Instituut Maatschappelijke Innovatie) aansprekende voorbeelden van burgerparticipatie en geeft tips voor het opstellen van een participatieverordening. Of u kunt van alles leren over beeldvorming en het voeren van een goed debat in een interactieve sessie van Debat.nl. Spreek anders, debatteer anders!

 

Programma

12.30 – 13.00 Inloop en lunch
13:00- 13:50 Plenair Ferenc van Damme

14:00 - 14:45 Deelsessies ronde 1

Deelsessie 1.1:  Omgevingswet - Colin Norde
Deelsessie 1.2:  Participatie - Guido Enthoven

15:00 - 15:45 Deelsessies ronde 2

Deelsessie 2.1:  Omgevingswet - Colin Norde
Deelsessie 2.2:  Beeldvorming - Debat.nl

16.00-16.30 Afsluitende borrel

Praktische informatie

  • Organisatie: De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Zuid-Holland Academie samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
  • Locatie: Huis van de Stad (Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda)

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.