Omgevingswet en participatie (Albrandswaard)

7 juni 2024

Omgevingswet en participatie. Groot denken, lokaal doen! 

Burgerparticipatie lukt alleen als de gemeente ánders leert denken en werken. Kom uit de groef! Laat u zich inspireren door Lianne van Kalken, wethouder te Vlaardingen en Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel. Zij gaan met elkaar en met u in gesprek over het belang van burgerparticipatie aan de hand van sprekende cijfers, heldere praktijkervaringen en werkbare inzichten.

Coline Norde, advocaat Bestuursrecht, vertelt u alles wat u moet weten over participatie in de nieuwe Omgevingswet. Daarnaast deelt Guido Enthoven (directeur Instituut Maatschappelijke Innovatie) aansprekende voorbeelden van burgerparticipatie en geeft tips voor het opstellen van een participatieverordening. Of u kunt van alles leren over beeldvorming en het voeren van een goed debat in een interactieve sessie van Debat.nl. Spreek anders, debatteer anders!

Programma

12.30 – 13.00 Inloop en lunch
13:00- 13:50 Plenair Lianne van Kalken en Ferenc van Damme
14:00 - 14:45 Deelsessies ronde 1

Deelsessie 1.1:  Omgevingswet, Colin Norde
Deelsessie 1.2:  Participatie: Guido Enthoven

15:00 - 15:45 Deelsessies ronde 2

Deelsessie 2.1:  Omgevingswet, Colin Norde
Deelsessie 2.2:  Beeldvorming, Debat.nl

16.00 - 16.30 Afsluitende borrel

Praktische informatie

Organisatie: De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Zuid-Holland Academie samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Locatie: Gemeentehuis Albrandswaard  (Stationsstraat 4, 3161 KP Rhoon)

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.