Raad en de RES - Rheden

27 november 2019

De energietransitie heeft grote gevolgen voor de lokale overheid. De gemeenteraad heeft vanuit haar verschillende rollen dan ook een belangrijke positie binnen dit omvangrijke proces. Bijvoorbeeld met het opstellen van een Regionale Energiestrategie (RES). Met het opstellen van een RES komt er veel op gemeenten en gemeenteraden af. Dit vraagt dan ook om bewustzijn bij raadsleden van hun eigen rol en positie binnen de RES.

Wat is de rol van de raad binnen de RES? Kun je je politieke rol invullen bij de RES? Aan welke knoppen kun je draaien in dit ingewikkelde proces en hoe behoud je je rol tussen de vele stakeholders? Tijdens deze bijeenkomst gaan we met u op zoek naar het antwoord op deze vragen. De bijeenkomst zal starten om 19:45 (inloop vanaf 19:30). Er wordt afgerond om 21:15.

Praktische informatie:

  • Datum: 27 november 2019
  • Locatie: Gemeente Rheden
  • Voor wie: Raadsleden.
  • Aantal plaatsen: maximaal 20 deelnemers per sessie.
  • Kosten: Gratis en aanmelden kan via onderstaand formulier.

U ontvangt in de week voorafgaand aan deze bijeenkomst een laatste mail met praktische informatie over de locatie, bereikbaarheid, het programma e.d. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Bart de Roo via Bart.deRoo@raadsleden.nl.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.