Raadsacademie - Drachten (online uitvoering)

- uur
 • Wanneer: zaterdag 20 november 2021
 • Waar: gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM Drachten (vanwege corona online via Zoom) 

De Raadsacademie in Drachten gemeente Smallingerland op zaterdag 20 november 2021 is een gecombineerde bijeenkomst met de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. De dag staat in het teken om de kennis van (kandidaats)raadsleden bij te spijkeren en te informeren over het raadswerk.

Programma (online) 

10.15 uur Ontvangst deelnemers in online Zoom-omgeving 

  10.30 uur Opening & welkom door Bahreddine Belhaj, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden 

  10.35 uur Hoe besteden raadsleden hun tijd? Welk deel van de tijd zijn zij bezig op straat als volksvertegenwoordiger en hoeveel tijd besteden zij aan vergaderingen en bijeenkomsten in het gemeente/stadhuis? De nieuwste cijfers staan in het Nationaal Raadsledenonderzoek 2021. De presentatie wordt verzorgd door de onderzoekers van kennispartner Daadkracht uit Nijmegen. 

  10.55 uur - Start twee deelsessies

  Deelsessie 1 - Raadswerk is Maatwerk: hoe voer je je raadswerk effectief en slim uit en hoe werk je als raadslid samen met inwoners? De deelsessie wordt begeleid door Linze Schaap, medeauteur van het onderzoek Raadswerk is Maatwerk. 

  Deelsessie 2 - Lelylijn. Wat betekent de aanleg van de Lelylijn voor het raadswerk, voor en na de raadsverkiezingen van 16 maart 2022 en tijdens de formatie van een nieuw coalitieprogramma? Deelsessie wordt verzorgd door Johan Goos/Henk Pals, beiden van de Initiatiefgroep Lelylijn, een hogesnelheidsverbinding van het noorden met de Randstad. 

  12.15 uur - Einde online Raadsacademiebijeenkomst. 

  Aanmelden

  Inschrijven

  Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
  Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.