Raadsacademie - Leeuwarden

23 september 2019

Mandag 23 september is de Raadsacademie in het Stadhuis van Leeuwarden (Hofplein 38). In een drietal workshops over de toekomst van het lokaal bestuur, grip krijgen op de Jeugdzorg en de Regionale Energiestrategie (RES) wordt onder deskundige leiding met u van gedachte gewisseld over ontwikkelingen en uw rol. Er is ruimte om best practices uit te wisselen.

De Raadsacademie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging van Friesche Gemeenten.

Programma

19.00 – 19.15 uur: Ontvangst
19.15 – 19.30 uur:  Welkom en introducti
19.30 – 20.30 uur:  Workshopronde 1
20.30 – 20.35 uur:  Wisselen van workshop
20.35 – 21.35 uur:  Workshopronde 2
Vanaf 21.35 uur:  Afsluiting met drankje

Workshops

Alle workshops worden in beide rondes gegeven.

  1. De toekomst van het lokale bestuur, door Prof. Mr. Dr. Douwe Jan Elzinga (Hoogleraar Staatrecht, RUG)
  2. Het krijgen van inzicht en grip in het werkveld en de dynamiek van de jeugdzorg in Neder-land, door Sara Steijn (Adviseur onderwijs/jeugdhulp/werk, Nederlands Jeugdinstituut ) en Freya Mostert (Projectleider Collectief leren, Nederlands Jeugdinstituut )
  3. Dilemma’s en de vragen waar raadsleden tegenaan lopen bij de RES, door Dries Bartelink (Chef gemeenten, De Argumentenfabriek)

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar vfg@vfg-fryslan.nl. Deelname is kosteloos. Graag bij uw aanmelding vermelden: naam, e-mailadres, gemeente en de twee workshops van uw keuze. Ongeveer een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met een programma en een routebeschrijving. Adres is: Stadhuis Leeuwarden, Hofplein 38, 8911 HJ te Leeuwarden.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.