Raadsacademie - Online

5 juni 2021

Hoe kun je als raadslid sturen op ruimtelijke thema's zoals de RES, Omgevingswet en de Transitievisie Warmte? Tijdens de Raadsacademie van 5 juni gaan raadsleden in gesprek met elkaar en experts over deze onderwerpen. Zo komen alle brandende vragen aan bod en kunt u na afloop uw rol nog beter invullen. 

Tijdens deze Raadsacademie gaat Marcel Boogers, hoogleraar Innovatie en Regionaal bestuur aan de Universiteit Twente, met u in gesprek over de rol van de gemeenteraad binnen de Regionale Energiestrategie. Hoe ziet het proces eruit? Waar liggen de sturingsmogelijkheden voor de raad? Hoe organiseer je participatie. Voor een voorproefje van de bijdrage van Marcel Boogers kunt u zijn korte bijdrage zien aan de online Dag voor de Raad over de rol van de raad bij de RES. Deze vindt u hier: de rol van de raad bij de RES

Naast een interactieve sessie over de RES is er ook volop aandacht voor de Transitievisie Warmte. Welke rol kan de raad spelen bij de loskoppelling van aardgas en hoe zit het proces rondom deze Transitievisie in elkaar? Nico van Buren (Platform31) gaat aan de hand van praktische tips en handvatten in gesprek met de aanwezige raadsleden hier optimaal in te ondersteunen. Naast de sessies over de RES en de Transitievisie Warmte is er ook volop ruimte voor de Omgevingswet. Frans Soeterbroek (De Ruimtemaker) gaat op interactieve wijze in gesprek en deelt zijn ervaringen en ideeën over hoe je betrokkenheid en invloed van bewoners kunt creëren rondom de Omgevingswet. 

Praktische informatie

Deze Raadsacademie vindt online plaats op 5 juni vanaf 10:30 tot 11:30 uur. Aanmelden is geheel kosteloos en mogelijk via onderstaand formulier. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl. De drie hierboven beschreven sessies vinden parrarel plaats. Wanneer u vragen heeft over meerdere onderwerpen is het mogelijk om te wisselen tussen sessies. Zo kunt u al uw brandende vragen stellen. 

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.