Samen toekomst maken - Utrecht

16 april 2019

Wilt u nieuwe kennis opdoen over innovatie en digitalisering in het jeugddomein? Kom dan op 16 april naar de bijeenkomst Samen toekomst maken. Dit event is voor iedereen belangrijk die werkzaam is in het jeugddomein. Ook voor gemeenten zijn er veel interessante masterclasses en inspiratiesessies rond innovatie, zoals: 'Effecten van datasturing', 'Het Nut van Nudgen' en 'Gezondheid en de openbare ruimte'.

Waarom dit event?

Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar te brengen op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen. Nooit eerder hebben zoveel sectoren gezamenlijk een thema omarmd. Een uniek event dus!

Organisaties in de diverse sectoren van het jeugddomein hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. We maken kennis met bestaande innovaties, delen ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven. Hoe kunnen we samen met designers innovatie ontwerpen, vormgeven en organiseren? Hoe kunnen we digitale innovatie daarbij benutten? Wat betekent data-sturing? Welke tools en ontwikkelingen zijn van belang om ons primaire proces anders vorm te geven? Welke ethische vraagstukken komen daarbij om de hoek kijken? Het event geeft de mogelijkheid om dieper op deze vragen in de gaan en te leren van elkaar en andere experts.

Wat is er te doen

  • Maak kennis met bestaande innovaties op de ‘playground’ en ervaar de toepassingen zelf.
  • Volg workshops en/of masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein en deel die kennis vervolgens in jouw gemeente.
  • Versterk jouw landelijk netwerk met digitale pioniers, wetenschappers, professionals en andere bestuurders. Deel ervaringen en leer van elkaar.
  • Ontdek hoe nieuwe vormen van innoveren, samen met jongeren en professionals leidt tot ‘anders’ ontwikkelen en implementeren.

Aanmelden

Bekijk het volledige programma én meld je aan op www.samentoekomstmaken.nl.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.