Startbijeenkomst ‘’Hoe verzilveren we alle werkzaamheden van jou als raadslid in deze raadsperiode?

16 september 2019

Raadsleden doen in hun dagelijkse raadswerk allerhande kennis en ervaringen op. Wanneer uw raadswerk erop zit is er echter geen bewijs van opgedane kennis, ervaringen en vaardigheden. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil datgene wat in het dagelijkse werken en leren plaatsvindt, koppelen aan de mogelijkheid van certificeren. Zo bieden we raadslid een overzicht van hun opgedane kennis en vaardigheden. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil u uitnodigen om mee te denken over de beste wijze om deze waardering vorm te geven. Dit willen we graag doen met een startbijeenkomst, een bijeenkomst bij u in de regio en een afsluitende bijeenkomst waarbij u het (concept)waarderingscertificaat ontvangt. De startbijeenkomst vindt op 16 september plaats in Amersfoort.

Doelen van het project:

We willen inzicht krijgen in de beste vorm van waarderen, die voldoet aan het belang van jou als raadslid om aan het eind van de raadsperiode een overzicht in handen te hebben, hoe je je hebt ontwikkeld als raadslid. Wat heb je allemaal gedaan in de dagelijkse praktijk? En hoe kun je dit op een goede manier aantonen op de arbeidsmarkt en/of bij het vervolg van je activiteiten als politiek ambtsdrager.

Met deze ervaringen doen we een voorstel voor een waarderingscertificaat dat landelijk gebruikt kan worden in het kader van de certificering en de leeromgeving voor raadsleden.

Programma Startbijeenkomst 16 september

  • 18.00 uur: Inloop met soep en broodje
  • 18.30 -21.30 uur: Uitleg van het project en de best haalbare werkwijze bepalen voor het inventariseren van de ervaringen die meetellen voor de certificering.
  • We bespreken de 10 competenties voor raadsleden en onderzoeken welke werkzaamheden en leeractiviteiten geschikt zijn om mee te laten tellen voor de certificering en op welke wijze we dit doen (bijvoorbeeld via een app)

Sprekers

  • Henk Ouwens: directeur Ontwikkelen en Innovatie, Human Talent Group
  • Wouter Kesseler: directeur “Kwartiermakers van de toekomst”
  • Ellie Potiek: adviseur Opleidingsagenda van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: 16 september (18:00-21:30)
  • Locatie: Amersfoort. Exacte locatie wordt nader bekend gemaakt.
  • Aantal plaatsen: maximaal 30 deelnemers.
  • Kosten: Gratis en aanmelden kan via het onderstaande aanmeldformulier.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.