Talkshow "De openbare ruimte en de politiek"

23 november 2022

Hoe hoog staat de openbare ruimte op de lokale politieke agenda?

Onder leiding van verslaggever en presentator Annemieke Schakelaar (Omroep Gelderland) gaan o.a. raadsleden Max van Duijn, DURF Katwijk, Alinda Fredriks, CDA Apeldoorn en Margot Kraneveldt, PvdA Zoetermeer, tijdens deze online talkshow met elkaar in gesprek. Burgemeester van Culemborg en Stadswerk-voorzitter Gerdo van Grootheest schuift samen met Henk Bouwmans, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden aan voor een inleidend gesprek.

Hoe interessant is de openbare ruimte eigenlijk voor het lokale politieke debat? Is dit een onderwerp waar de gemeenteraad sturing aan wil geven? Lukt dit ook? En waar liggen de accenten? In 2021 bracht Stadswerk de handreiking voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 uit. Die werd toegestuurd aan alle Nederlandse gemeenten. Wat is hiervan opgepikt in de gemeentelijke collegeprogramma’s?

Feiten en cijfers

Erik Krullaars, Antea group, analyseerde de collegeprogramma’s die dit jaar in de Nederlandse gemeenten zijn opgesteld. Wat is er terug te vinden van de Stadswerk handreiking met 32 actiepunten in de openbare ruimte opgesteld voor acht maatschappelijke thema’s, van circulariteit tot positief volksgezondheidsbeleid? Zijn facts & figures zijn de brandstof voor de drie gespreksronden met de raadsleden. In deze gespreksronden staan de thema’s vergroeningsopgave, klimaatadaptatie en circulair werken in de openbare ruimte centraal.

De talkshow ‘De openbare ruimte en de politiek’ wordt georganiseerd door Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Aanmelden

Wilt u hierbij zijn? Meld u dan hier aan.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.