Terugkommiddag Diversiteit en Inclusiviteit (Utrecht)

- uur

Voor jonge raadsleden, vrouwelijke raadsleden en raadsleden met een migrantenachtergrond houdt de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een terugkommiddag om te bespreken in hoeverre de belemmeringen en hindernissen die zij eerder aangaven te ervaren, zijn beslecht of toegenomen.

Eerder dit jaar en vorig jaar organiseerde we bijeenkomsten voor om te achterhalen welke verbeter- en aandachtspunten er zijn met betrekking tot het meedoen, meepraten en mee besluiten in de gemeenteraad.

Deze verbeter- en aandachtspunten staan genoemd in het rapport Jong, Kleur en Vrouw in de Raad.

Terugkommiddag

Tijdens deze terugkommiddag kunnen raadsleden met elkaar in gesprek over onderwerpen als hoe om te gaan met ongastvrij taalgebruik en toewijzing van taken op basis van stereotypen. Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en vragen. De bijeenkomst is voor raadsleden die zich betrokken voelen bij het onderwerp ‘een diverse en inclusieve gemeenteraad’. Je kunt je dus ook aanmelden als je niet eerder bij een diversiteitsbijeenkomst bent geweest.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 2 juni van 14:00 tot 17:00 bij Social Impact Factory in Utrecht.

Meer informatie

Voor meer informatie over meepraten, meedoen en meebesluiten klik hier voor de themapagina waar je interviews, onderzoeken en conclusies kunt lezen.

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.