ZomerRaad 2020

18 augustus 2020

Op dinsdag 18 augustus organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de ZomerRaad: een inspirerend trainingsprogramma voor zowel ervaren als minder ervaren raadsleden. Deze zomer bieden we het programma online aan.

Programma:

  • De bestuurlijke rol van de raad
    Han Warmelink (raadslid in Westerkwartier en wetenschapper) maakt de uitdagingen van het raadslidmaatschap inzichtelijk. Wat betekent die status van ‘hoogste orgaan’ voor de invulling van het dualisme? Welke rol speel je als raadslid? Tegen welke uitdagingen loop je aan?
  • Raad aan het stuur
    Onder leiding van Marianne Kock (raadslid in Doetinchem en trainer) ga je aan de slag met de kaderstellende rol van de raad. Hoe stel je kaders die er toe doen en waarop je daadwerkelijk kunt sturen? Aan de hand van verschillende opdrachten reflecteren we op de positie van de raad en bedenken we manieren om deze te versterken en beter invulling te geven.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en praktische informatie vind je hier. Neem voor vragen contact op met Fleur Poot van Prodemos of Gerhard Brunsveld van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Praktische informatie

Datum/tijd: dinsdag 18 augustus van 10:30 tot 14:30 uur
Kosten: gratis, aanmelden is verplicht
Aanmelden: via Prodemos. U ontvangt kort voor de bijeenkomst informatie met de link naar de online sessie.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.