69 Delftenaren willen in de gemeenteraad

69 Delftenaren hebben tijdens de campagne Ja, ik wil in de gemeenteraad laten weten dat ze bij de verkiezingen in 2014 kandidaat-gemeenteraadslid willen zijn.

In november van vorig jaar berichtten wij u al over deze wervingscampagne, waarmee de gemeente beoogt Delftenaren enthousiast te maken voor het raadslidmaatschap en de politieke partijen te ondersteunen bij het vinden van kandidaat-raadsleden. De belangstelling is groter dan in 2009 toen via dezelfde wervingscampagne 51 Delftenaren hun interesse in het raadslidmaatschap lieten blijken. Zestien van hen stonden bij de verkiezingen in 2010 op een kandidatenlijst, acht van hen zitten inmiddels in de raad. Uit de aanmeldingen blijkt een grote betrokkenheid bij de stad en de behoefte om mee te beslissen over ontwikkelingen in Delft.

Aan deze campagne is een cursus Politieke participatie van de stichting ProDemos gekoppeld. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, waarin de deelnemers in theorie en praktijk leren wat het is om raadslid te zijn. De Delftse politieke partijen kunnen tijdens de cursus kennismaken met hun potentiële nieuwe kandidaten.

Alle 69 belangstellenden worden medio februari als Gasten van de Raad voor een meet-and-greet met de Delftse raadsleden ontvangen in het Stadhuis.

Op deze manier kunnen alle Delftenaren die in de gemeenteraad willen, maar de weg nog niet kennen, kennismaken met de Delftenaren die al in de gemeenteraad zitten. Bovendien biedt deze ontmoeting alle fracties de kans om kennis te maken met potentiële partijleden of kandidaat-raadsleden.

Met het sluiten van de inschrijving voor de cursus Politieke Participatie is de campagne Ja, ik wil in de gemeenteraad nog niet afgelopen. Deze eindigt voor de raadsvergadering op 21 februari aanstaande met de uitreiking van de deelname-certificaten aan de cursisten.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.jaikwildelft.nl