Actieweek Veilige Publieke Taak: Vertrouwenslijn

Actieweek Veilige Publieke Taak: Vertrouwenslijn

DEN HAAG – Raadsleden die te maken hebben gehad met agressie, bedreiging of geweld kunnen gebruik maken van de Vertrouwenslijn. De Vertrouwenslijn werkt samen met Raadslid.Nu en biedt een luisterend oor, geeft advies, ondersteuning en een handelingsperspectief. 

Raadsleden bevinden zich in de frontlinie van de democratie. Doordat zij zo dicht bij de burgers staan, kunnen zij helaas ook te maken krijgen met intimidatie, bedreiging en agressie. De Vertrouwenslijn kan raadsleden ondersteunen en tips geven over wat zij kunnen doen en hoe zij hiermee om kunnen gaan. De Vertrouwenslijn is dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur te bereiken via 0800–2800200.

Vertrouwenspersonen
Als de Vertrouwenslijn wordt gebeld wordt het raadslid te woord gestaan door een ervaren vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon luistert en stelt vragen om de aard van uw probleem helder in kaart te brengen. Praten over het probleem kan al ontzettend opluchten.

Veilige Publieke Taak
Raadsleden en andere ambtsdragers met een publieke taak moeten hun werk ongestoord kunnen uitvoeren. Geweld, agressie en bedreigingen tegen politieke ambtsdragers is onacceptabel. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert het Openbaar Ministerie van 11 tot en met 15 april de Week van de Veilige Publieke Taak 2016. In het kader daarvan is deze week eerder verschenen:

 

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 12 april 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!