Almere wint het NK Voetbal voor Gemeenteraden

Almere wint het NK Voetbal voor Gemeenteraden

De Almeerse raad prolongeert als gaststad zijn titel op het Nederlands Kampioenschap Voetbal voor Gemeenteraden. De thuisploeg pakt de beker door in de finale met 3-2 te winnen van Den Haag. 

Het NK Voetbal voor Gemeenteraden wordt om de twee jaar georganiseerd. Als winnaar van de editie uit 2017 was Almere dit jaar organisator. Op het terrein van Almere City streden zestien teams om de begeerde cup en bijbehorende eretitel. Verspreid over vier poules begonnen de teams aan het toernooi, waarna de beste twee teams per poule doorgingen naar de kwartfinales. Uiteindelijk bleven de raadsleden uit Almere en Den Haag over. In een zenuwslopende finale waarbij Almere op 2-0 voorsprong kwam, lukte het de Haagse raadsleden om terug te komen naar 2-2. De 3-2 van Almere betekende dat zij de beker in eigen huis hielden. 

Het winnende team van Almere

Ook de raad van Leiden was aanwezig bij het kampioenschap. Met een zevende plek sloten zij het toernooi af in de middenmoot. De afvaardiging uit Deventer had echter minder geluk. Het team verloor al haar wedstrijden, maar kroonde zichzelf wel tot kampioen van Overrijssel. Raadslid Roderic Rosenkamp sprak zelf van een poule des doods en dat de verwachtingen vooraf misschien toch te hoog waren. De afsluitende barbecue met borrel en het zelfgekroonde Overrijssels kampioenschap maakte volgens hem alles goed.  

Verliezend finalist Den Haag zal in 2021 de volgende editie organiseren. 

De volledige uitslag is als volgt:

 1. Almere
 2. Den Haag
 3. Tilburg
 4. Eindhoven
 5. Zoetermeer
 6. Amersfoort
 7. Leiden
 8. Helmond
 9. Haarlemmermeer
 10. Nijmegen
 11. Groningen
 12. Arnhem
 13. Katwijk
 14. Breda
 15. Deventer
 16. Enschede