Bent u ook bij het Nationaal Gemeenteraadsdebat?

Bent u ook bij het Nationaal Gemeenteraadsdebat?

Debatteren is een kernvaardigheid voor raadsleden en wie dit het beste kan, mag dat testen in het Gemeenteraadsdebat. Tijdens dit debat over actuele vraagstukken, zoals de energietransitie, gaan raadsleden in een constructief en levendig debat met elkaar in gesprek over de keuzes die gemaakt kunnen worden.

Zaterdag 12 oktober organiseert het Nederlands Debat Instituut in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken het Nationaal Gemeenteraadsdebat. Het debat vindt plaats in het monumentale Dudok Raadhuis in Hilversum en wordt geopend met een inleiding door burgemeester Pieter Broertjes. Het thema Energietransitie wordt ingeleid door Boudewijn Steur, programmamanager Versterking Democratie en bestuur van het ministerie van BZK. Het thema Jeugdzorg wordt ingeleid door VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer.

Vorig jaar werd de eerste editie door de deelnemers met een 8,6 geëvalueerd. Raadsleden waren vooral enthousiast over de combinatie van interessante inhoud met een interactieve werkvorm waar ze ook extra vaardigheden opdeden. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 100 raadsleden deelnemen. Meer informatie en aanmelden via www.nationaalgemeenteraadsdebat.nl.

Enquête onder raadsleden

Dit jaar wordt voorafgaand aan het Nationaal Gemeenteraadsdebat een enquête onder raadsleden afgenomen over de thema’s van het debat: Jeugdzorg en Energietransitie. Vorig jaar deden meer dan 1.200 raadsleden mee aan dit onderzoek dat onder andere gedeeld wordt met alle inhoudelijke partners.

Het onderzoek is via de volgende link te bereiken: Enquête onder raadsleden