Bestuurslid Douwe Oosterveen benoemd als wethouder

Bestuurslid Douwe Oosterveen benoemd als wethouder

DE WOLDEN – Douwe Oosterveen is dinsdagavond benoemd als wethouder in de gemeente Steenwijkerland. Oosterveen is sinds 2014 algemeen bestuurslid van Raadslid.Nu.

Douwe Oosterveen is sinds 2006 raadslid in de gemeente De Wolden voor de partij Gemeentebelangen. Hij is bezig aan zijn derde raadsperiode en sinds de Statenverkiezingen van 2015 ook Statenlid in de provincie Drenthe. Oosterveen heeft te kennen gegeven dat hij zijn Statenlidmaatschap neerlegt omdat deze niet is te combineren met het wethouderschap van Steenwijkerland. Hij is door de Steenwijkerlandse fractie van CPB gevraagd om wethouder Jacques Wagteveld te vervangen tijdens zijn ziekteverlof. Douwe Oosterveen is in de algemene ledenvergadering van Raadslid.Nu van 28 augustus 2014 gekozen tot algemeen bestuurslid van Raadslid.Nu.

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 8 mei 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 45 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 80 euro. Aanmelden kan hier!