Bijlezen tijdens het zomerreces

Bijlezen tijdens het zomerreces

DEN HAAG – De zomerperiode is vaak een tijd voor ontspanning, rust en daarmee voor bijlezen zodat je als raadslid in het vervolg van 2017 je raadswerk weer effectief en gericht ter hand kunt nemen. Heb je tips en aanbevelingen nodig, kijk dan op de website van Raadslid.Nu, in het bijzonder op onze pagina met publicaties.

Raadslid.Nu heeft in 2017 onderzoeken en publicaties uitgebracht op diverse terreinen: Een onderzoek naar de instrumenten die de gemeenteraad kan helpen bij de controlerende rol, een handreiking voor meer grip op regionale vormen van bestuur, een onderzoek naar de tijdsbesteding van raadsleden en een afleveringenreeks over regionale samenwerking in Twente, West-Brabant en Drechtsteden.

Wil je meer lezen over deze onderwerpen, klik dan op de onderstaande links:

Afleveringenreeks 'In de ban van regionale samenwerking' 
Een reeks waarbij Raadslid.Nu de raadsleden uit Twente, West-Brabant en Drechtsteden volgt in hun zoektocht naar invloed op regionale samenwerking.

Handreiking Greep op het ongrijpbare
Een handreiking met nieuwe spelregels voor controle en verantwoording door de gemeenteraad zodat de raad meer grip krijgt op samenwerkende (regionale) vormen van bestuur. 

Nationaal Raadsledenonderzoek 2017
Onderzoek naar hoe het is gesteld met de werkdruk van raadsleden en waar raadsleden hun tijd aan besteden

Raad en Hulptroepen
Een onderzoek naar de hulptroepen die de gemeenteraad kunnen ondersteunen in diens controlerende rol.

  

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 10 juli 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.   

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 45 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 80 euro. Aanmelden kan hier!