Burgertop 013: enige impressies van binnenuit door kennispartner Petra Habets Advies & Ontwikkeling

Burgertop 013: enige impressies van binnenuit door kennispartner Petra Habets Advies & Ontwikkeling

DEN HAAG - Op zaterdag 23 april vond in de Koepelhal in Tilburg de (eerste?) burgertop sociaal 013 plaats. Een kleine 400 Tilburgers zijn van 10 tot 16 uur aan de slag geweest met die zaken die hen bezig houden op de terreinen wonen, werken & meedoen, zorg en veiligheid. Dit heeft geresulteerd in ruim 50 meer en minder concreet uitgewerkte plannen, waar de deelnemers ook na afloop van deze burgertop zelf actief mee aan de slag gaan. Helaas staakte onverwacht het openbaar vervoer, waardoor sommige deelnemers de Koepelhal niet hebben kunnen bereiken.

De burgertop is zaterdagmiddag afgesloten met de aanbieding van de top 13 aan burgemeester Noordanus, maar alle plannen zullen worden gebundeld en gepresenteerd aan de Tilburgse gemeenteraad en organisaties en instellingen in Tilburg.

De Tilburgse gemeenteraad heeft de burgertop vooraf omarmd, actief gepromoot en heeft vooraf aangegeven de plannen te zullen bespreken in de commissie sociale stijging. Ook heeft de gemeente een financiële injectie van 25.000 euro beschikbaar gesteld voor de organisatie van de burgertop. Verder was wethouder Hans Kokke aanwezig voor het welkomstwoord en burgemeester Peter Noordanus voor de afsluiting.

Petra Habets Advies & Ontwikkeling

Kennispartner Petra Habets Advies & Ontwikkeling geeft enige impressies van binnenuit. Klik hier om verder te lezen.

Bron: Petra Habets Advies & Ontwikkeling/ Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 3 mei 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!