De keuzes die je nu maakt, zijn bepalend voor de toekomst

De keuzes die je nu maakt, zijn bepalend voor de toekomst

DEN HAAG – Van het vastleggen van woorden in verslagen tot het inzicht bieden in het stemgedrag van individuele raadsleden. Op deze behoefte van raadsleden en inwoners heeft NotuBiz, kennispartner van Raadslid.Nu, sinds de invoering van het dualisme in 2002 ingespeeld.

‘’NotuBiz ordent de grote hoeveelheid informatie die met de besluitvorming samenhangt op zo’n manier dat iedereen de gegevens die hij nodig heeft, gemakkelijk kan terugvinden’’, aldus aandeelhouder en oprichter Marcel Flipse. In een interview op de website van NotuBiz vertelt Flipse over de levensloop van het bedrijf. Van het begin met een klein secretarieel bedrijf tot het heden met twee bedrijven die het volledige vergaderproces inzichtelijk maakt voor burgers, media en wetenschappers. NotuBiz en Notuleerservice Nederland, waarbij het notuleren centraal staat.

De toekomst

De toekomst van NotuBiz ligt vooral in het uitbreiden van de verschillende diensten die het bedrijf aanbiedt en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Marcel citeert hierbij dichter Willem Bilderdijk: ‘’In het verleden ligt het heden. In het nu wat worden zal.’’ Dit gaat zeker op bij softwareontwikkeling. De keuzes die je nu maakt, zijn bepalend voor de toekomst.

Volledig verhaal

Hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld van een Tekstverwerkingscentrum in Maarssenbroek tot het huidige NotuBiz in Rotterdam vertelt Flipse in een uitgebreid interview, klik hier voor zijn verhaal.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 15 maart 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu houdt op vrijdag 17 maart 2017 in Delft de Dag voor de Raad: wat heeft de nieuwe gemeenteraad nodig voor een succesvolle start na de raadsverkiezingen van 2018?

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 45 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 80 euro. Aanmelden kan hier!