Debattraining voor jongste raadslid Nederland

Debattraining voor jongste raadslid Nederland

Het jongste raadslid van Nederland, Peter Raaijmakers, mag een debattraining volgen en zich aansluiten bij het Leernetwerk Lokale Democratie. Dit zijn twee onderdelen die horen bij de Knapzak Jongste Raadslid die de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden donderdagavond heeft overhandigd.

Tijdens de vergadering van afgelopen donderdag van de raad van Sint-Michielsgestel heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de Knapzak aan Peter Raaijmakers overhandigd. De Knapzak is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden om de Nederlandse raadsleden een gezicht te geven en bekend te maken bij het publiek.

Inhoud

De Knapzak bevat verschillende onderdelen die het jonge raadslid kunnen helpen bij zijn taken als raadslid. Zo heeft het Nederlands Debatinstituut een debattraining ter beschikking gesteld om het jongste raadslid te helpen  zijn boodschap scherp te formuleren, kritisch te luisteren en doeltreffend te reageren op weerstand. Daarnaast zat er ook een uitnodiging in van het Leernetwerk Lokale Democratie om te participeren in een leernetwerk waarin raadsleden met elkaar zoeken naar praktische oplossingen voor vernieuwing van de lokale democratie. Ook zat het boek Raadsleden centraal in de Knapzak. Dit boek, dat in samenwerking met Deloitte is ontwikkeld, is een praktische handreiking over hoe een raadslid succesvol grip kan krijgen en houden. Verder zat er in de Knapzak nog een Jongste Raadslid-certificaat en tips van zittende raadsleden voor het jongste raadslid.