Deel je ervaringen op Raad in Beweging

Deel je ervaringen op Raad in Beweging

Wat heb je geleerd als raadslid en waarover wil je nog meer te weten komen? Stel collega-raadsleden je vragen en deel je ervaringen op Raad in Beweging: het online platform voor raadsleden, door raadsleden.

Als raadslid krijg je te maken met veel verschillende onderwerpen. Denk aan regionale samenwerking, burgerparticipatie en omgaan met werkdruk. De beste aanpak voor alles wat er op je afkomt is vaak niet zo eenvoudig te vinden. Dan is het waardevol om te leren van de ervaringen van raadsleden in andere gemeenten.

Waarom het wiel opnieuw uitvinden?

Een onderwerp dat nieuw is voor jouw raad is in een andere gemeente misschien al voorgekomen en opgelost. Door andere raadsleden te vragen over hun ervaringen kun je veel tijd, moeite, en geld besparen. En hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Andersom is het zeer waardevol wanneer je deelt wat je zelf als raadslid geleerd hebt, bijvoorbeeld over:

  • Regionale samenwerking
  • Burgerparticipatie
  • Sociale zaken zoals jeugdzorg
  • Woningbouw
  • Energie strategie
  • Omgaan met agressie
  • Omgaan met werkdruk

Vragen staat vrij

Wanneer je ergens tegenaan loopt, of gewoon naar een onderwerp benieuwd bent, schroom niet om vragen te stellen op Raad in Beweging.

Raad in Beweging is een besloten online community platform door raadsleden, voor raadsleden, waar je als raadslid in een vertrouwde omgeving vragen kunt stellen, discussiëren en je kennis kunt delen. Zo vind je er bijvoorbeeld discussies over omgaan met afval(verwerking) in de gemeente en bij participatie voorkomende complicaties waar eigenlijk zelden over wordt gesproken. Op het platform staan artikelen, een overzicht van activiteiten en via het netwerk kom je makkelijk in contact met collega-raadsleden.

Doe mee

Lees hier meer over Raad in Beweging en maak eenvoudig een account aan!