Deelcongres op VNG Jaarcongres

Tijdens het jaarcongres van de VNG organiseren het VNG Raadsledenprogramma, het VNG Programmabureau, het Actieprogramma Lokaal Bestuur en Raadslid.nu op dinsdag 4 juni het deelcongres 'De raad aan het roer: de juiste koers varen in het sociaal domein'.

Het sociaal domein bevindt zich in woelige baren. Het wordt laveren om het decentralisatieschip met passagiers veilig op de plaats van bestemming te brengen. Tijdens dit deelcongres speciaal voor raadsleden ervaart u hoe het is om als kapitein aan het roer van het decentralisatieschip te staan!

Ontdekkingsreiziger Abel Tasman neemt u mee op reis en biedt u - aan de hand van zijn historische avonturen - nieuwe ervaringen en ideeën voor uw eigen praktijk. U vaart langs actualiteiten en vernieuwende voorbeelden van gemeenten en krijgt zo antwoord op vragen als: op welke manier bepaalt u, in nauwe samenwerking met de bemanning op het schip, de koers richting werk, zorg en jeugd? Wanneer is bijsturen nodig? Hoe zorgt u ervoor dat passagiers niet tussen wal en schip geraken en dat uw gemeente niet ‘het schip ingaat’? Ga mee op ontdekkingsreis! 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor 'De raad aan het roer' (deelcongres 10) via www.vngjaarcongres.nl

Geef uw inbreng!

Heeft u suggesties en ideeën voor het deelcongres? Welke thema’s en voorbeelden moeten volgens u aan de orde komen? We horen het graag!

· Mail uw ideeën naar: raadsledenprogramma@vng.nl

· Actief op LinkedIn? Meld u dan aan voor de LinkedIn-groep 'VNG Jaarcongres'. Er is een speciale subgroep voor dit deelcongres actief waar raadsleden kunnen meepraten over het thema. >> Aanmelden voor de LinkedIn groep VNG-Jaarcongres. U vindt de subgroepen onder het tabblad Meer bij de LinkedIn-groep.