Deelcongres tijdens VNG-congres speciaal voor nieuwe raadsleden

Deelcongres tijdens VNG-congres speciaal voor nieuwe raadsleden

Het samenspel van de raad met het college: hoe doe je dat? In het deelcongres speciaal voor raadsleden en griffiers, tijdens het VNG-congres, wordt op deze vraag een antwoord gegeven, onder het motto Aan de slag als raadslid.

In het deelcongres ‘Aan de slag als raadslid!’ zijn er ook sessies over politiek onderhandelen en de rol van de raadsleden in de dagelijkse praktijk. Het deelcongres voor raadsleden en griffiers vindt plaats tijdens het VNG Jaarcongres in Drechtsteden, op dinsdag 17 juni a.s. De vraag die centraal staat tijdens het deelcongres luidt: hoe kan een nieuw gekozen raadslid de volksvertegenwoordigende, de kaderstellende en de controlerende rol vervullen? Tijdens het congres zullen inspirerende voorbeelden en praktijkverhalen centraal staan.

Het deelcongres begint met een algemeen gedeelte. Daarin treden op Jantine Kriens, voorzitter directieraad VNG en Mark den Boer, vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Namens de griffiers zal Jeroen van Urk, raadsgriffier van Oude IJsselstreek, een inleiding verzorgen. Voor meer informatie over het VNG Jaarcongres kunt u terecht op de volgende link.