Digitaal schouwen openbare ruimte met Burgerschouw-app

Digitaal schouwen openbare ruimte met Burgerschouw-app

De gemeenten Huizen, Dronten, Steenwijkerland, Winsum, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en De Friese Meren gebruiken de app Burgerschouw om hun burgers meer te betrekken bij hun eigen leefomgeving en het beheer van de buitenruimte.

De app Burgerschouw is ontwikkeld door Antea Group en Centric om als gemeente met burgers in gesprek te komen en te blijven over de kwaliteit van de openbare ruimte. Met de app kunnen wijkbewoners zelf de openbare ruimte beoordelen. Burgerparticipatie wordt door de app gestimuleerd, omdat burgers de buitenruimte kunnen schouwen met hun eigen tablet of smartphone wanneer het hen uitkomt.

Strategische tool

Bestuurders kunnen de app niet alleen als meetinstrument gebruiken, maar het kan ook als strategische tool gebruikt worden door bestuurders. De uitkomsten van de app leveren namelijk belangrijke stuurinformatie op voor het beheer van de openbare ruimte. Gemeenten kunnen met de resultaten van de burgerschouw kijken naar de mogelijkheden om accenten in de uitvoering van het beheer en het onderhoud te verleggen.

Hier kunt u op bladzijde 8 en 9 het gehele artikel over de Burgerschouw app lezen.