Directeur voor bureauzaken Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Directeur voor bureauzaken Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft ter versterking van de bureaudiensten van de vereniging een directeur aangetrokken. Gerard Heetman, werkzaam bij de VNG, zal deze functie gaan vervullen. 

Heetman is zeer vertrouwd met zowel politiek strategische vraagstukken als de rechtspositie van politieke ambtsdragers. Hij was dertien jaar actief in de gemeenteraden van Leidschendam en Leidschendam-Voorburg en is bij de VNG belast met de rechtspositie en integriteitvraagstukken van politieke ambtsdragers. Daarnaast is hij auteur van onder andere de pocketuitgaven ‘De rechtspositie van gemeentelijke politieke ambtsdragers’ en docent aan de Bestuursacademie Nederland voor dit onderwerp.

Met de introductie van Gerard Heetman als directeur wil de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden haar positie en daarmee die van de leden, versterken. Daarnaast is Heetman een deskundige "vraagbaak" voor de leden. In 2012 zal de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden door het aantrekken van Gerard Heetman nog meer aandacht schenken aan de inhoudelijke inbreng op de lopende thema’s als veiligheid, integriteit, veilige publieke taak, decentralisaties en de voorstellen tot vermindering van het aantal raadsleden.