Eén jaar leeromgeving voor raadsleden

Eén jaar leeromgeving voor raadsleden

De digitale leeromgeving voor raadsleden bestaat vandaag één jaar. Dankzij de leeromgeving hebben alle raadsleden van Nederland elk moment van de dag toegang tot allerlei modules die helpen bij het uitvoeren van het raadswerk.

leeromgeving.raadsleden.nl

In de leeromgeving zijn modules te vinden over allerhande onderwerpen; van een algemene handleiding over hoe de Gemeentewet in elkaar zit tot methoden om als raadslid grip te hebben op de P&C-cyclus van de gemeenteraad. Inmiddels zijn er meer dan honderd. In dit overzicht vindt u alle onderwerpen.

Naast de handreikingen, stappenplannen en onderzoeken zijn er ook veel videocolleges te vinden over het raadswerk. Over de juridische instrumenten is bijvoorbeeld een videoreeks gemaakt waarin Avelien Haan vertelt over de mogelijkheden die de raad heeft. 

Leeromgeving Statenleden

Niet alleen voor raadsleden is een dergelijk hulpmiddel beschikbaar. Ook de gisteren geïnstalleerde leden van de Provinciale Staten hebben sinds deze week een eigen leeromgeving die op dezelfde manier is opgebouwd als de leeromgeving voor raadsleden.

Uw mening telt

De leeromgeving voor raadsleden wordt voortdurend doorontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten en de wensen vanuit raadsleden. Mocht u opmerkingen, suggesties of vragen hebben over de leeromgeving, dan kunt u dat via dit formulier laten weten.