Ex-raadslid Arno Brok nieuwe voorzitter Genootschap van Burgemeesters

Ex-raadslid Arno Brok nieuwe voorzitter Genootschap van Burgemeesters

DEN BOSCH – Ex-raadslid en huidig burgemeester van Dordrecht Arno Brok is vandaag benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). De benoeming vond plaats tijdens het najaarscongres van het NGB. Brok was eerder (1994-1998) raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Leeuwarden.

Arno Brok werd in 1998 wethouder van Leeuwarden en combineerde dat met het lidmaatschap van de raad omdat beide functies toen nog niet gescheiden waren. In 2003 werd Brok burgemeester van Sneek en in 2010 volgde hij Ronald Bandell op als burgemeester van Dordrecht. 

Arno Brok is lid van het bestuur van de VNG en vervult daarin de functie van secretaris. Brok volgt Bernt Schneiders op als voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters. Schneiders was tot voor kort burgemeester van Haarlem. Schneiders was en is geen lid van het bestuur van de VNG. Arno Brok was in 2013 voorzitter van de VNG-commissie governance die de basis legde voor de komst van een aparte commissie voor raadsleden en griffiers binnen de VNG

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters is de beroepsvereniging van burgemeesters in Nederland. Vrijwel alle burgemeesters zijn lid. De NGB richt zich vooral op de ontwikkeling van de burgemeestersfunctie door belangenbehartiging, het bieden van opleidingen en het bevorderen van de onderlinge contacten tussen burgemeesters door middel van congressen en bijeenkomsten.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 6 oktober 2016. 

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.     

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!