Ga aan de slag met de online Raadsacademie!

Ga aan de slag met de online Raadsacademie!

Wilt u aan de slag met een raadsakkoord of alles weten van lokale politieke campagnes? Kom dan naar een van de online Raadsacademies op 27 en 28 september. Hier gaan ervaren sprekers uitgebreid met u aan de slag. Zo gaat u nog beter voorbereid richting de raadsverkiezingen.

Steeds meer gemeenten gaan aan de slag met een raadsakkoord in plaats van het traditionele raadsakkoord. Welke voordelen biedt een raadsakkoord, welke vormen zijn er en hoe ziet het proces tot een raadsakkoord eruit. Lianne van Kalken, universitair docent en onderzoeker, gaat op 28 september (19:30-21:00) uitgebreid met raadsleden in gesprek over alle vormen van raadsakkoorden en ervaringen van gemeenten die al een raadsakkoord hebben. Wilt u alles weten over een raadsakkoord? Deelname aan deze Raadsacademie is geheel kosteloos. Aanmelden voor deze online sessie kan hier: Raadsacademie 28/09.

Campagne

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in aantocht is het van belang om een goede aanpak te kiezen voor de campagne. Hoe zorg je voor een onderscheidende boodschap en hoe krijg je deze goed over het voetlicht? Welke rol speelt social media hierbij? Op 27/09 (19:30-21:00) gaat Laurens van Voorst, raadslid in Meijerijstad en auteur van onder andere het boek ‘’Bijvoorbeeld Hart’’ met u in gesprek en daagt hij u uit om alvast na te denken over uw campagne. Zo komt u goed beslagen ten ijs in de campagnetijd. Deelname aan deze Raadsacademie is geheel kosteloos. U vindt alle informatie hier: Raadsacademie 27/09.