Gemeenteraad houdt kindervragenuurtje

Gemeenteraad houdt kindervragenuurtje

De gemeenteraad van Tubbergen gaat een vragenuurtje houden voor de kinderen uit de gemeente. Zo wil de raad aan middelbare scholieren laten zien hoe de gemeenteraad werkt en hoe het er aan toe gaat in de raadszaal. Het vragenuurtje voor kinderen is een initiatief van Noortje Haarman van Gemeentebelangen/VVD.

Vorige maand was er voor het eerst een kindervragenuur in de Tweede Kamer op initiatief van voormalig Leudals raadslid Rens Raemakers. Haarman, het jongste raadslid in Tubbergen, vond dit zo'n goed idee dat ze het initiatief nam om dit ook in Tubbergen in te voegen.  "Ik zag laatst in de krant dat er een kindervragenuurtje in de Tweede Kamer was. Toen dacht ik gelijk dat zoiets misschien ook leuk bij ons in de raad zou zijn", licht Haarman haar initiatief toe tegenover RTV Oost.

Gelijk positief

Andere fracties in de gemeenteraad reageerden positief. "Ja, ze waren heel enthousiast. En de burgemeester vroeg me gelijk of ik het verder wilde onderzoeken." Haarman denkt dat jongeren best te porren zijn voor haar idee. "Ik wil ze graag laten zien hoe het eraan toe gaat in een raadszaal. De ambiance, zitten op een raadszetel, praten in een microfoon. Ze een beetje interesseren in de politiek."

Tweede- en derdeklassers

Het raadslid wil zich vooral richten op tweede- en derdeklassers in het voortgezet onderwijs. "Ik zal contact opnemen met het Canisius hier in Tubbergen. Misschien dat er iets met het vak maatschappijleer te doen is."