Getrainde raadsleden in Noord-Holland

Getrainde raadsleden in Noord-Holland

Raadsleden in Noord-Holland kunnen zich via de nieuwe Raadsacademie inschrijven voor effectieve trainingen. De gemeente Hollands Kroon biedt deze academie aan in samenwerking met de gemeenten Schagen, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk en Den Helder.

Raadsleden krijgen bij deze gemeenten zelf de mogelijkheid om zich in te schrijven voor competentie- en vakgerichte opleidingen en trainingen. ‘Het is voor ons als raadsleden belangrijk om steeds kennis op te doen en je als raadslid verder in materie te verdiepen’, aldus Peter Couwenhoven, LADA-raadslid in de gemeente Hollands Kroon.

Kosten

Door de onderlinge samenwerking tussen de zes gemeenten in de Raadsacademie wordt er bespaard op de kosten. Ook wordt de vraag naar kennis gezamenlijk uitgezet. De Raadsacademie kent een proefperiode van één jaar.

Voor wie het hele nieuwsbericht van de gemeente Hollands Kroon wil lezen, doet dat door hier te klikken.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden ondersteunt raadsleden ook bij de keuze welke training of opleiding te volgen via de recent uitgebrachte Opleidingengids. Voor leden van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden die de gids niet hebben ontvangen, is de Opleidingengids via de leden-inlogaccount in te zien en te downloaden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden: .