Gevolgen van coronacrisis voor jeugdzorg

Gevolgen van coronacrisis voor jeugdzorg

De coronacrisis heeft effect op vele facetten van het werk als raadslid. Er zijn ook grote gevolgen voor de jeugdzorg binnen de gemeente. Een speciale pagina van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) biedt inzicht in de gevolgen en biedt tips en handreikingen.

Meer informatie over lokale democratie en het coronavirus vindt u onder andere op de speciale pagina van Democratie in Actie.

De website biedt raadsleden en gemeenten in het algemeen ruime informatie over onderwerpen als noodopvang voor kinderen in kwetsbare situaties en continuering van de zorg. Meer informatie hierover vindt u hier: Ondersteuning kinderen in kwetsbare posities. Er worden voorbeelden en best practices verzameld vanuit het hele land en gedeeld op de website. Deze informatie wordt regelmatig aangevuld en aangepast op basis van vragen en behoeften.

Een direct overzicht van de meest recent aanvullingen, wijzigingen en het laatste nieuws kunt u hier vinden: Nieuw en gewijzigd.

In deze informatievoorziening werkt het NJI nauw samen met onder andere de jeugdgezondheidszorg, de jeugdzorg, de jeugd-ggz, het onderwijs, de kinderopvang en met de VNG, cliëntenorganisaties en beroepsverenigingen. Zij benutten elkaars kennis en communicatiekanalen om te achterhalen welke vragen en problemen er leven bij kinderen/jongeren, ouders, professionals, organisaties en gemeenten en geven daar antwoord op.