Henk Bouwmans directeur Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Henk Bouwmans directeur Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Henk Bouwmans is de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Bouwmans was sinds 1 april, na het vertrek van directeur Gerard Heetman, al waarnemend directeur.

Henk Bouwmans is sinds de zomer van 2013 al bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden betrokken als senior project- en communicatieadviseur. Bouwmans werkte voor onder meer Binnenlands Bestuur, Intermediair, Het Parool en het Eindhovens Dagblad. Sinds 2012 werkt Bouwmans als zelfstandig tekstschrijver, communicatieadviseur en onderzoeker. Hij publiceert onder meer over het ten val komen van wethouders en is medeauteur van het boek ‘Onder Burgemeesters. Finesses van het burgemeesterschap’.

Bouwmans studeerde rechten aan de voormalige Katholieke Universiteit Nijmegen en volgde een masteropleiding publiek management bij Tias Nimbas in Tilburg. 

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft Henk Bouwmans voor drie dagen per week als directeur aangesteld. Bouwmans blijft daarnaast actief als zelfstandig tekstschrijver,  onderzoeker en communicatieadviseur.