Hoe ben je als jong raadslid goed voorbereid op het raadslidmaatschap?

Hoe ben je als jong raadslid goed voorbereid op het raadslidmaatschap?

Raadsleden onder de dertig zijn zeldzaam; de gemiddelde leeftijd van raadsleden is 54 jaar. Toch kunnen júist jonge raadsleden het verschil maken. Op 16 november organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de workshop ‘Jonge Raadsleden’ om duidelijk te maken hóe jonge raadsleden een onmisbare schakel kunnen vormen in de raad. Deze workshop vindt plaats tijdens de Dag van de Lokale Democratie in Amersfoort.

Tijdens deze workshop onder leiding van Sjoerd Wannet, willen we jonge raadsleden de kans geven om van elkaar te leren en in gesprek te gaan over hoe de cultuur in de raad veranderd kan worden. Ook Carol van Eert, de burgemeester van Rheden, zal tijdens de workshop spreken over zijn ervaring met jonge raadsleden. Hij vertelt over het juniorenconvent dat hij heeft opgezet als burgemeester van Beuningen; dit als tegenhanger van het vaak prominent aanwezige seniorenconvent.

De Dag van de Lokale Democratie

Op de Dag van de Lokale Democratie hebben ruim 750 lokale bestuurders, ambtenaren, raadsleden, inwoners en professional de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende workshops, lezingen, presentaties en debatten. Deze Dag van de lokale democratie belooft een dag vol inspiratie, kennis, handvatten en praktijkvoorbeelden voor een lokale democratie te worden. De Dag van de Lokale Democratie is mede een initatief van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.  Ook zal het project ‘Democratie in Actie’ van start gaan, een vierjarig leer- en ondersteuningsprogramma voor gemeenten.

Meer informatie over de Dag van de Lokale Democratie en inschrijvingen vindt u hier.