Hoe ga je om met polarisatie?

Hoe ga je om met polarisatie?

Raadsleden krijgen steeds meer te maken met polarisatie binnen de samenleving en in sommige gevallen binnen de raad. Om raadsleden hier inzicht in te bieden en te laten zien hoe zij zich hierbinnen kunnen bewegen organiseren de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging Noord-Hollandse Gemeenten op 27 maart een Raadsacademie voor raadsleden uit deze provincie.

Polarisatie – wij-zij denken- maakt deel uit van het politieke spel. Links versus rechts, voor of tegen de komst van een windmolenpark. Met de komst van social media lijken de verschillen tussen groepen steeds groter. Hoe beweeg je hierbinnen vanuit je rol als raadslid en welke strategische heb je hierbij? Tijdens de Raadsacademie van 27 maart gaan we met Noord-Hollandse raadsleden in gesprek over deze en meer vragen rondom polarisatie.

Verschillende workshops

Naast de deelsessie over hoe je om kunt gaan met polarisatie worden er nog twee deelsessies aangeboden. Geerten Boogaard, hoogleraar Decentrale Overheden aan de Universiteit Leiden, gaat in gesprek met raadsleden over verschillende vormen van coalitievorming en hoe je hierbij zorgt voor een goede samenwerking binnen de raad. Hij put daarbij bijvoorbeeld aan zijn ervaring als (in)formateur in Zaanstad.

Laurens van Voorst, raadslid in Meijerijstad en schrijver van het handboekje ‘Bijvoorbeeld Hart’, gaat met Noord-Hollandse raadsleden aan de slag met digitaal campagnevoeren. Hij neemt de raadsleen meet in de wereld van snelle, vluchtige en interactieve communicatie.

Meer informatie

Deelname aan deze Raadsacademie is geheel kosteloos. Deze Raadsacademie is bedoeld voor raadsleden uit Noord-Holland. Aanmelden voor deze Raadsacademie kan hier: Aanmelden.