Hoe ga je om met teleurgestelde inwoners?

Hoe ga je om met teleurgestelde inwoners?

Waar zitten je blinde vlekken? En wat kan jou als lokale ambtsdrager helpen om ook voor alle inwoners van betekenis te zijn, ondanks het beschaamde vertrouwen in de overheid. Dat en meer tijdens de deelsessie over boze en teleurgestelde inwoners.

Tijdens de deelsessie op het jaarcongres van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) spreken prof. Rik Peels van de Vrije Universiteit, schrijver, filosoof en theoloog, en prinses Laurentien van Oranje, die zich bezighoudt met hoe de overheid omgaat met inwoners die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Ze geven handige tips en adviezen hoe jij als raadslid, burgemeester of wethouder van waarde kan zijn. Peels doet onderzoek naar hoe en waarom inwoners zich afkeren van de overheid.

Jaarcongres

Het jaarcongres van de VNG wordt gehouden in het Groene Hart van Nederland. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden hebben de eer om raadsleden, burgemeesters, wethouders, griffiers en iedereen die te maken heeft met lokale democratie te verwelkomen.

Meer informatie

Meld je via deze link aan voor het congres en deelsessie 45.

Deze sessie wordt georganiseerd door het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Wethoudersvereniging, Vereniging van Gemeentesecretarissen en Vereniging van Griffiers.