Hoe gaat een raadslid om met outlawmotorgangs?

Hoe gaat een raadslid om met outlawmotorgangs?

Raadleden krijgen komend najaar te maken met de vaststelling van het integraal veiligheidsplan. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil raadsleden hierop voorbereiden. Daarom zijn er de regionale veiligheidscongressen. Klik hier om uzelf aan te melden voor een van de regionale veiligheidscongressen.

Iedere week wordt een van de workshopgevers van de regionale veiligheidscongressen uitgelicht. Deze week staat het LIEC-RIEC centraal. Wat houdt het LIEC-RIEC in?

Wanneer krijgt een raadslid te maken met het LIEC-RIEC?

Wat houdt het LIEC-RIEC in?

Het RIEC staat voor een netwerk van Regionale Informatie en Expertise Centra. Dit netwerk doet onderzoek naar de aanpak van de georganiseerde criminaliteit. De regionale centra worden gestimuleerd en ondersteunt door het Landelijke Informatie en Expertise Centrum (LIEC). Het LIEC fungeert als het kenniscentrum van de bestuurlijke aanpak van de georganiseerde criminaliteit. Daarbij let het LIEC op de gevolgen voor integriteit en mogelijke belangenverstrengeling. Niet alleen voor bestuurders, maar ook voor raadsleden

Door samenwerking tussen regionale centra ontstaat er een completere beeld van georganiseerde criminaliteit. Het delen van informatie leidt zodoende tot een betere aanpak. Deze aanpak zal tijdens de workshops aan de raadsleden worden voorgelegd.

Wanneer krijgt een raadslid te maken met LIEC-RIEC?

Een actuele thema voor raadsleden rondom veiligheid zijn onder andere de outlawmotorgangs. Hoe ga je er hiermee als raadslid mee om? Ook vastgoedfraude en hennepteelt zijn thema’s die per regio verschillen. De RIEC’s kunnen raadsleden passende informatie bieden.