Hoe kijk je verder dan politieke verschillen?

Hoe kijk je verder dan politieke verschillen?

Hoe zorg je ervoor dat je je in een debat niet alleen richt op de zaken waarin u het oneens bent met de ander, maar juist kijkt naar de overeenkomsten en punten waarop u het met elkaar eens bent? Om raadsleden hierbij te helpen heeft Debat.NL, kennispartner van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een animatie ontwikkeld.

Wanneer iedereen zich in een debat richt op de punten waarop hij of zij het oneens is met anderen, komen deze punten centraal te staan in het debat. Dit kan de sfeer in het debat verslechteren en kan er tegelijkertijd voor zorgen dat deze onenigheid centraal komt te staan in het debat. In onderstaande animatie laat Debat.NL zien hoe u zich kunt onttrekken aan deze ‘’negativiteitsreflex’’.

Leeromgeving

U kunt deze animatie terugvinden in de digitale leeromgeving op leeromgeving.raadsleden.nl. Hier vindt u een verzameling aan modules, e-learnings, filmpjes en handreikingen waarmee u uw kennis en vaardigheden kunt verbeteren. De module over debatten met deze animatie van debat.nl vindt u hier: Debatteren.