Hoe stuur je op financiën in de coronacrisis?

Hoe stuur je op financiën in de coronacrisis?

Waar heb je als raadslid wel of geen invloed op binnen de gemeentefinanciën? Welke mogelijkheden heb je als raadslid om te sturen in bijvoorbeeld de kadernota? Waar staat deze kadernota in relatie tot andere financiële stukken? Tijdens de online Raadsacademie van 6 mei gaan we hier met u over in gesprek.

Ook voor de gemeenteraad is het een aparte tijd. Dossiers kunnen vertraging oplopen als gevolg van het coronavirus en raadsleden moeten in toenemende mate digitaal vergaderen in plaats van fysiek. Echter, ook in deze tijd is het van groot belang dat de gemeenteraad zijn rol invult op het gebied van financiën en bijvoorbeeld de kadernota. Om raadsleden te ondersteunen organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een reeks Online Raadsaccademies. De eerste sessie in deze reeks ondersteunt raadsleden op het gebied van financien en de vraag wat je in deze tijd met de kadernota kunt doen. Deze eerste sessie vindt plaats op 6 mei (19:30-21:00).

Aanmelden

Deelname aan deze Online Raadsacademie is geheel kosteloos. Aanmelden voor deze online sessie kan hier: Financiën en de kadernota tijdens de coronacrisis. U krijgt in de week van de sessie een mail met praktische informatie en een link naar de online sessie.

Extra informatie

Wanneer u zich voorafgaand aan deze Raadsacademie wilt verdiepen in gemeentefinanciën kunt u terecht op de digitale leeromgeving. Zo vindt u bijvoorbeeld een e-learning over financien. Ook vindt u hier informatie om grip te krijgen op het begrotingsproces en de P&C cyclus. Voor een bundeling van de modules over financiën kunt u terecht bij leerlijn 7 op de digitale leeromgeving.