Hoe verkiezingen te winnen? Voor leden met 5 euro korting

Hoe verkiezingen te winnen? Voor leden met 5 euro korting

Het eerste exemplaar van het boek ‘Permanente Campagne’ is uitgereikt aan de nieuwbakken voorzitter Mark den Boer. Stichting Politieke Academie heeft het boek maandag 24 november tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden overhandigd.

‘Permanente campagne’ is het eerste boek in Nederland dat gaat over hoe politieke partijen en politici verkiezingen kunnen winnen. Hoewel voor veel gemeenteraadsleden de verkiezingen nog ver weg lijken, laat dit boek zien hoe verkiezingen kunnen worden gewonnen door daar nu al voorbereidingen voor te treffen.

Achterban bereiken

In het boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan strategische data-analyses waar de achterban zit en dan vooral het verborgen potentieel. Politieke Academie doet dat als enige in Nederland op het niveau van postcodes in plaats van stembureaus. Verder is er aandacht voor impactvol gebruik van social media, inzet van campagnemiddelen zoals video en gamification, big data en kiezers- en burgeronderzoek en kiezersgerichte communicatie.

Praktijkvoorbeelden

Het volledig fullcolour uitgevoerde handboek van 224 pagina’s is een must-have voor de actieve politicus die het kiezerscontact structureel vorm wil geven. In het boek staan ook voorbeelden van succesvolle campagnes uit de praktijk, zoals Leefbaar Rotterdam die op basis van strategische data-analyses permanente campagne vorm gaf en de verkiezingen won. Maar ook van politici zoals Boris van der Ham die door permanente campagne verkiezing na verkiezing zijn achterban wist te verveelvoudigen. 

Normaal kost het boek € 29,95. Speciaal voor leden van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is het handboek met een korting van 5 euro te bestellen. Om deze korting te krijgen als lid heeft u een couponcode nodig. Deze kunt u vinden door in te loggen op onze website en onder het kopje ALV staat de titel van het boek. Wanneer u hier op klikt vindt u de code. Deze aanbieding is geldig tot 10 december 2014.