Informatie voor raadsleden over zorg en veiligheid

Informatie voor raadsleden over zorg en veiligheid

DEN HAAG – Raadsleden die meer willen weten over het thema veiligheid op het gebied van de zorg, kunnen vanaf heden de pagina sociaal domein van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid raadplegen. Het CCV is kennispartner van Raadslid.Nu op het gebied van veiligheid.

Raadsleden vinden op de pagina onder meer tips en trucs. Zo kunnen raadsleden onder andere de combinatie zorg en veiligheid bespreekbaar maken in de gemeente, worden er tien tips gegeven over hoe om te gaan met sociale calamiteiten en kunnen raadsleden inventariseren wie door de decentralisaties tussen wal en schip vallen en welke veiligheidsrisico’s dit met zich meebrengt.

Zorg en veiligheid
Wie meer wil weten over zorg en veiligheid kan ook klikken op een van de volgende eerder verschenen berichten op de website van Raadslid.Nu:

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 29 mei 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 45 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 80 euro. Aanmelden kan hier!