Inschrijvingen workshops Raadsledencongres geopend

Inschrijvingen workshops Raadsledencongres geopend

DEN HAAG – Raadsleden die elkaar willen ontmoeten, willen leren over het raadslidmaatschap en goed voorbereid aan de start willen staan in maart: jullie zijn welkom op het Raadsledencongres op 20 januari in ’s-Hertogenbosch. Met sprekers als Pieter van de Hoogenband en de minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren belooft dit een inspirerende dag te worden! De inschrijvingen voor tientallen workshops zijn geopend. Aanmelden kan hier!

Met nog ruim een maand te gaan tot het landelijke Raadsledencongres is het programma rond en zijn de workshops bekend. Met meer dan dertig verschillende workshops is er voor elk (kandidaat-) raadslid wel iets wat interesseert: workshops en inspiratiesessies over de rol en positie van de raad, de instrumenten van de raad en hoe het eigen talent wordt ingezet om een rol van betekenis te vervullen in de nieuwe raadsperiode.

De plenaire openingssessie staat in het teken van ‘Trots om raadslid te zijn’. Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband begint de dag met een inspirerende sessie over hoe je in vier jaar tijd succesvol kunt zijn. Na de workshops en inspiratiesessies komen we samen in een plenaire slotsessie waar de minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren zal spreken over toerusting en opleiding van raadsleden.

Twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 mogen raadsleden en kandidaat-raadsleden dit Raadsledencongres in ‘s-Hertogenbosch niet missen! Benieuwd naar de exacte invulling van de workshops? Bekijk het programma, workshops en inschrijving hier.

Datum en locatie
20 januari 2018, 1931 te ‘s-Hertogenbosch

Aanmelden
Meld u aan en verzeker uzelf van een plaats. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Zeg het voort!
Kent u kandidaat-raadsleden, voelt u zich dan vrij hen op dit congres te wijzen.

Informatie
Voor overige informatie verwijzen wij u graag door naar de website.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 16 december 2017.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu werkt in de aanloop van de raadsverkiezingen van 2018 aan een nieuw opleidingsprogramma voor raad en raadsleden, het moderniseren van het competentieprofiel van een raadslid, een nieuw competentieprofiel en houdt extra bijeenkomsten voor raadsleden en kandidaat-raadsleden, zie: Start: extra bijeenkomsten Klaar voor vier jaar!

Het Raadsledencongres (20 januari te Den Bosch) geeft (kandidaat-) raadsleden de kans om de kennis en vaardigheden te vergroten zodat er een goed begin kan worden gemaakt aan een nieuwe periode. Inschrijven voor dit congres is gratis, en kan hier.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.