Kandidaten, ook raadsleden, gezocht voor VNG-commissies en bestuur

Kandidaten, ook raadsleden, gezocht voor VNG-commissies en bestuur

DEN HAAG - Raadsleden die interesse hebben in lobby- en belangenbehartigingswerk voor raadsleden binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kunnen reageren op één van de vijftien vacatures in het bestuur of in een vaste beleidscommissie.

De VNG zoekt twee bestuursleden en leden voor de commissies Bestuur & Veiligheid, Dienstverlening & Informatiebeleid, Financiën, Ruimte & Wonen, Milieu Energie & Mobiliteit, Onderwijs, Cultuur en sport, Werk & Inkomen, Europa & Internationaal en lid College voor Arbeidszaken.

Adviescommissie Governance          

Bij de selectie van kandidaten staat kwaliteit nadrukkelijk voorop. Selectie vindt plaats door de adviescommissie Governance die onder leiding staat van voorzitter Peter Noordanus. Per vacature wordt één kandidaat geselecteerd en de kandidaten worden uiterlijk 10 mei a.s. bekend gemaakt aan de leden.

Raadsleden in VNG-commissies en bestuur

Het bestuur van de VNG telt 3 raadsleden en 1 griffier. De commissie Raadsleden & Griffiers telt 11 raadsleden en 9 griffiers. De overige commissies van de VNG tellen 13 raadsleden op een totaal van 245 commissieleden. 

Meer informatie en aanmelden 

Aanmelden als kandidaat voor één van de commissies of het bestuur is mogelijk tot uiterlijk donderdag 30 maart 2017 vóór 12.00 uur. Op de website https://governance.vng.nl/ kunnen kandidaten zich registeren en aangeven naar welke vacature de belangstelling uitgaat. De brief van de VNG aan alle gemeenteraden en colleges over de openstelling van de vacatures is hier te lezen.

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 13 maart 2017.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.    

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!