Kandidaten, ook raadsleden, gezocht voor VNG-commissies en bestuur

Kandidaten, ook raadsleden, gezocht voor VNG-commissies en bestuur

Raadsleden die interesse hebben in lobby- en belangenbehartigingswerk voor raadsleden binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kunnen reageren op één van de twintig vacatures in het bestuur of in een beleidscommissie.

De VNG zoekt leden voor de commissies Bestuur & Veiligheid, Dienstverlening & Informatiebeleid, Ruimte & Wonen, Energie & Mobiliteit, Gezondheid & Welzijn, Onderwijs & Cultuur, Werk & Inkomen en Europa & Internationaal. Daarnaast worden er bestuursleden gezocht die tevens voorzitter willen worden van het College voor Arbeidszaken of de commissie Dienstverlening & Informatiebeleid, of vice-voorzitter van de commissie Europa & Internationaal.

Adviescommissie Governance     

Bij de selectie van kandidaten staat kwaliteit nadrukkelijk voorop. Selectie vindt plaats door de adviescommissie Governance die onder leiding staat van voorzitter Peter Noordanus. Per vacature wordt één kandidaat geselecteerd en de kandidaten worden uiterlijk 4 mei a.s. bekend gemaakt aan de leden.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden als kandidaat voor één van de commissies of het bestuur is mogelijk tot en met dinsdag 5 april 2016 voor 12:00 uur. Op deze website kunnen kandidaten zich registeren en aangeven naar welke vacature de belangstelling uitgaat.
De profielschetsen voor de verschillende vacatures van de diverse commissies en het bestuur is hier te vinden.
De brief van de VNG aan alle gemeenteraden en colleges over de openstelling van de vacatures is hier te lezen.