Neem de wensen van inwoners mee bij collegevorming

Neem de wensen van inwoners mee bij collegevorming

Hoe vertaal je de wensen en voorkeuren van burgers in het lokale bestuur? André Krouwel, politicoloog van de Vrije Universiteit, gaat hier tijdens de Dag voor de Raad op 9 april uitgebreid op in en komt met originele voorstellen.

De kloof tussen inwoners en de politiek wordt volgens sommigen steeds groter. Hoe kan je wensen van burgers zo goed mogelijk vertalen in de bestuurlijke praktijk? Welke invloed heeft de consensusdemocratie op deze mogelijkheden? Om raadsleden hierbij te ondersteunen en te inspireren komt André Krouwel, politicoloog aan de Vrije Universiteit en columnist in het VNG Magazine, met originele voorstellen voor het proces van collegevorming op de Dag voor de Raad op 9 april. Zo kunnen raadsleden ook na de komende raadsverkiezingen effectief aan de slag met de wensen van inwoners.

Naast de prikkelende bijdrage van Krouwel komen er verschillende wetenschappers aan het woord over bijvoorbeeld diversiteit, raadsakkoorden en de vraag hoe je weerstand kunt benutten in de uitvoering van projecten. Klik hier voor het volledige programma van de Dag voor de Raad.

Aanmelden

Bij de Dag voor de Raad kunt u uw eigen programma samenstellen en zo de sessies volgen waar u behoefte aan hebt. U kunt zich aanmelden voor de Dag van de Raad en de sessie met André Krouwel via deze link.