Ondersteuningsteam ook voor raadsleden!

Ondersteuningsteam ook voor raadsleden!

Raadsleden die te maken krijgen met agressie of intimidatie kunnen altijd terecht bij het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur. Dit team kan advies, nazorg en een luisterend oor bieden.Letty Demmers, betrokken bij het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur, vertelde in gesprek met NOS Radio 1 Journaal hoe het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur te werk gaat. 

Agressie en intimidatie tegenover raadsleden is onacceptabel. Om raadsleden die hiermee te maken krijgen te ondersteunen is het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur opgericht. Deze samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Wethoudersvereniging en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters biedt zowel lokale bestuurders als volksvertegenwoordigers ondersteuning wanneer zij te maken krijgen met agressie.

Letty Demmers, voormalig burgemeester en betrokken bij het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur, lichtte in het NOS Radio 1 Journaal toe hoe het Ondersteuningsteam te werk gaat, bijvoorbeeld in de casus rond de burgemeester van Woensdrecht die werd opgeschrikt door een vuurwerkbom die bevestigd was aan zijn voordeur. U kunt het interview met Letty Demmers hier terug luisteren: Interview Radio 1.

De vertrouwenspersonen van het Ondersteuningsteam kunnen u van advies voorzien, maar ook een luisterend oor bieden. Daarnaast zijn er door het gehele land regioambassadeurs die u kunnen ondersteunen. Deze ambassadeurs hebben veel ervaring in de lokale politiek, bijvoorbeeld als raadslid. Zij kennen het politieke speelveld waarbinnen u opereert en kunnen u dus ook van gericht advies en een luisterend oor voorzien.

Contact

Wanneer u te maken krijgt met agressie en intimidatie kunt u 24/7 contact opnemen met het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur. Het Ondersteuningsteam is telefonisch bereikbaar op 070-373 8314. U komt dan in contact met een van onze vertrouwenspersonen. Bij eventuele vragen over het ondersteuningsteam kunt u ook contact opnemen met het secretariaat van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via 070-373 8195 of info@raadsleden.nl.