Raadsleden gezocht om te vertellen over hun ervaringen met de omgevingsdienst

DEN HAAG -  Omgevingsdiensten voeren taken uit in opdracht van gemeenten en provincies op het gebied van vergunningverlening toezicht en handhaving. Maar wat merk je daar als raadslid van? En wat is nou precies je rol als raadslid in relatie tot deze omgevingsdienst? De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is op zoek naar raadsleden die kunnen vertellen over hun ervaringen met hun omgevingsdienst of RUD.

De VNG heeft een commissie onder leiding van Aleid Wolfsen, oud burgemeester van Utrecht, gevraagd om een onderzoek te doen naar knelpunten die gemeenten ervaren met betrekking tot hun omgevingsdiensten en met aanbevelingen te komen voor de toekomst.Hierbij kan gedacht worden aan de regionale samenwerking en de democratische legitimiteit. Raadsleden kunnen enkel instemmen met de begroting bij een regionale uitvoeringsdienst.

Maar wanneer er een ongeluk gebeurt zoals bij Chemiepack of Odfjell ligt er ook een verantwoordelijkheid bij raadsleden. Om een beter beeld te krijgen van de rol van raadsleden, wil Aleid Wolfsen hierover in gesprek met raadsleden.

Voor een aanmelding of meer hierover kunt u terecht bij Eva Hillen (Eva.Hillen@vng.nl). Ook kunt u haar telefonisch bereiken op het volgende nummer: 070-3738649.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 4 juni 2014.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op twitter (@Raadslid.Nu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu houdt in juni en juli vier regionale congressen over het onderwerp veiligheid, zodat de gemeenteraad beter in staat is om dit jaar het veiligheidsplan voor de eigen gemeente vast te stellen. Informatie en aanmelding klik hier.

Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. Nog geen lid van de vereniging? Aanmelden kan hier