Raadsleden gezocht voor VNG bestuur & commissies

Raadsleden gezocht voor VNG bestuur & commissies

Raadsleden die interesse hebben in verbreding van hun werkzaamheden als raadslid kunnen zich tot woensdag 12 oktober kandidaat stellen voor het bestuur of commissies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De VNG is op zoek naar raadsleden, burgemeesters, wethouders, secretarissen en griffiers die zich kandidaat willen stellen in het bestuur of een van de commissies. Raadsleden zijn sterk ondervertegenwoordigd binnen de VNG. Toch is het geluid en inbreng van raadsleden van belang voor de koers van de vereniging. Van de ruim 200 VNG-commissieleden zijn slechts 33 raadslid en binnen het bestuur zijn zelfs maar 3 van de 23 bestuursleden raadslid. Een ondervertegenwoordiging van de grootste groep in het lokaal bestuur. Daar kunt u nu verandering inbrengen. De VNG heeft op dit moment 13 vacatures (waarvan twee in het bestuur) openstaan. 

De selectie van kandidaten vindt plaats door de adviescommissie governance, die per vacature één kandidaat selecteert. Deze kandidaten worden uiterlijk 25 oktober voorgedragen aan de leden van de VNG, waarbij het mogelijk wordt om tegenkandidaten te stellen. In de Buitengewone ALV van 29 november worden de leden gekozen. 

Aanmelden kandidaten

U kunt zich kandidaat stellen via de website https://governance.vng.nl/. Hier kunt zich registeren als kandidaat en aageven naar welke vacatures uw belangstelling uitgaat. Dit dient u voor uiterlijk woensdag 2 oktober 2019, voor 12:00 uur, te doen. 

Voor meer informatie verwijzen we u naar de profielschetsen van de vacatures.